parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/04/13 - 16:34
  • - تعداد بازدید: 23
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZuB9

تغذیه مناسب در شرایط آلودگی هوا

مديرگروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي اعلام كرد: در هواي آلوده بايد برخي مواد غذايي كه خاصيت خنثی‌کنندگی مواد سمي موجود در هوا را داشته باشند، مصرف کرد.

به گزارش وب‌دا، نسرین علیزاده روز دوشنبه 13 تیرماه 1401 با بیان این مطلب اظهار کرد: مصرف غذاهايي كه حاوي آنتی‌اکسیدان‌های سلنيوم و بتاكاروتن هستند توصيه می‌شود. با استنشاق هوای آلوده، مقدار زيادي راديكال آزاد در بدن توليد مي‌شود كه سبب كاهش توان فرد در انجام كارهاي روزمره زندگي شده و حتي در درازمدت مي‌تواند بيماري‌هاي مزمن مانند بيماري قلبي عروقي و انواع سرطان را ايجاد كند.



 



وي عنوان كرد: براي به حداقل رساندن عواقب ناشي از تجمع راديكال‌هاي آزاد در بدن، مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها را در رژيم غذايي افزايش دهيد. سبزيجات و ميوه‌هاي حاوي بتاكاروتن مثل طالبي، انبه، فلفل، اسفناج، كلم و زردآلو و مواد غذايي حاوي سلنيوم كه در غذاهاي دريايي، مرغ، نان، آجيل و غلات سبوس‌دار مفيد است.



 



وي افزود: مواد غذايي مانند كرفس، اسفناج، گوجه‌فرنگی، لیموشیرین، نارنگي، پرتقال و برگ سبز كاهو كه غني از ويتامين C هستند نیز توصیه می‌شود. البته مصرف جوانه گندم، روغن‌هاي گياهي، گردو، بادام، زيتون، جگر و سبزيجات داراي برگ سبز كه منابع ويتامين E هستند را هم فراموش نكنيد.



 



علیزاده تصریح کرد: به‌خصوص اگر شغلتان طوري است كه بايد بيشتر در هواي آزاد باشيد، اين ويتامين مي‌تواند مسموميت ناشي از آلودگي هوا را خنثي كند. منابع مناسب ويتامين D هم شير، كره و زرده تخم‌مرغ هستند كه بايد در برنامه غذايي روزانه‌تان باشند.



 



مديرگروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي بيان كرد: مواد غذايي كه سرشار از پكتين هستند، سرب موجود در هوا را مي‌گيرند و مانع از نفوذ سرب به سلول‌هاي بدن مي‌شوند، مصرف روزانه يك عدد سيب مي‌تواند عوارض ناشي از آلودگي هوا را كاهش داده و ميوه‌هايي مانند پرتقال و توت‌فرنگی نيز سرشار از پكتين بوده و براي كاهش عوارض آلودگي هوا مفيد هستند.



 



وی اظهار داشت: در هواي آلوده بايد بيشتر از هميشه شير، ماست و دوغ بنوشيد، زيرا فسفر، منيزيم و كلسيمي كه در لبنيات يافت مي‌شود، همگي خنثی‌کننده سموم هستند و براي كاهش صدمات دستگاه تنفسي و التهاب دستگاه گوارش ناشي از آلودگي هوا، بايد مصرف شير و لبنيات بیش‌ازپیش شود.



 



وی عنوان کرد: مصرف شير و فراورده‌هاي آن باعث نرم شدن مخاط تنفسي فوقاني، مري و معده مي‌شود و به دليل وجود تركيبات مناسب براي رشد و نمو باكتري‌هاي مفيد كه عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاينده را تنظيم مي‌كنند، التهابات و بيماري‌هاي دستگاه گوارش را كاهش مي‌دهد.



 



علیزاده با بیان اینکه افرادي كه كمبود كلسيم دارند، بيشتر در معرض خطر آلودگي با سرب قرار مي‌گيرند، گفت: نوشيدن آب كافي به كليه‌ها كمك مي‌كند تا املاح اضافي از بدن خارج شود و ذرات آلودگي مدت كمتري در بدن باقي بماند. همچنین رژيم غذايي کم‌چرب در روزهايي كه آلودگي هوا بالاست پيشنهاد می‌شود.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 10973
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید