parcham اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیّت ملی
  • // - 09:12
  • - تعداد بازدید: 52
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZdA

تب داغ تناسب اندام با مصرف داروهای نیروزا در جوانان و نوجوانان

خطرات استفاده از هورمون های نیروزا در میان جوانانی که تب داغ پرورش اندامی عضلانی دارند ،هشدار دهنده است.

به گزارش « وب دا » معاون غذا وداروی دانشگاه با بیان این مطلب به اثرات مصرف انواع هورمون های نیرو زا اشاره کرد و گفت: این دارو ها دارای اثرات آنابولیک بیشتر(عضله سازی و افزایش سوخت و ساز بدن) و اثرات آندروژنی یا مردانه کمتری است.



دکتر « سید علی وکیلی » بیان کرد: از اثرات جانبی این داروها می توان به عوارض مردانه(آندروژنی) ناشی از آن ها اشاره کرد که شامل پیدایش و افزایش جوش صورت، طاسی، تحلیل رفتن میل جنسی ، تحلیل بیضه ها، تحریک پذیری، بروز حالات تهاجمی، بزرگ شدن پستان ها که گاهی برگشت ناپذیر است و بالاخره عقیمی می باشد.



دکتر « سید علی وکیلی » افزود : عوارض اسکلتی -عضلانی این دارو ها شامل تسریع بسته شدن صفحه رشد و کوتاهی قد در نوجوانان مصرف کننده این داروها، افزایش احتمال دررفتگی استخوان و بالاخره تخریب مفاصل است.



وی بیان کرد:عوارض کبدی استروئید های آنابولیزان در زمره عوارض بلند مدت و خطرناک این دارو هاست ،اثر بر روی سوخت و ساز کبدی دارو ها و استروئید های درونزا، احتباس صفرا ویرقان انسدادی، نارسایی کبدی، تخریب بافت کبد و بالاخره سرطان های خوش خیم و بدخیم، از جمله عوارض کبدی این دارو ها است که زمان بروز آن ها حتی تا سال ها پس از مصرف دارو نیز گزارش شده است.



وی در پایان خاطر نشان کرد: توجه جوانان و نوجوانان به ویژه خانواده ها را به این نکته جلب می کنم که گرچه ممکن است به طور موقت با مصرف دارو های هورمونی و استروئید های آنابولیزان، پیشرفت سریعی در پرورش توده عضلانی رخ دهد اما از یک سو بدن به دریافت این هورمون ها وابستگی پیدا می کند و افزایش حجم عضلات منوط به مصرف دارو می شود و از سوی دیگر قطع دارو باعث افت سریع شرایط بدنی و احساس افسردگی خواهد شد بنابراین توصیه می شود سلامت خود را به هیچ عنوان با مصرف این دارو ها به خطر نیندازید.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 1153
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید