parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/01/18 - 11:58
  • - تعداد بازدید: 57
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z134

هرگز به ظاهر فریبنده قارچ‌ها اعتماد نکنید

کارشناس نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نسبت به مصرف قارچ ها با ظاهر فریبنده هشدار داد و گفت: مسمومیت با قارچ‌های سمی، گاه مرگبار است، با آغاز فصل بهار و افزایش بارندگی‌ها، بستر طبیعت برای رویش انواع قارچ‌های خودرو مهیا می‌شود پدیده‌ای که هرساله با خود تهدیدی جدی برای سلامت برخی از هم‌وطنان به همراه دارد.

دکتر حسین صادقی روز سه‌شنبه 19 فروردین 1404 در گفت و گو با وبدا افزود: در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی از مسمومیت تعدادی از هموطنان به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در برخی مناطق کشور منتشر شده که زنگ خطر را برای دستگاه‌های سلامت و محیط زیست به صدا درآورده است.

 

وی خاطرنشان کرد: کارشناسان هشدار می‌دهند که بسیاری از قارچ‌های خودرو ظاهری شبیه به انواع خوراکی دارند و تشخیص آن‌ها برای افراد عادی تقریباً غیرممکن است. از سوی دیگر، چیدن بی‌رویه قارچ‌ها در طبیعت می‌تواند به چرخه زیستی منطقه و تنوع گونه‌ای آسیب وارد کند.

 

وی در پاسخ به این سوال که چگونه قارچ های خوراکی را از قارچ های سمی تشخیص دهیم؟ گفت: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است. بنابراین به توصیه های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.

 

آیا مصرف قارچ توسط توسط حیوانات دلیلی بر غیر سمی بودن قارچ ها است؟ دکتر صادقی در پاسخ به این سوال نیز بیان کرد: مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا روش‌هایی مانند تغییر رنگ قاشق نقره معیار مناسبی برای تشخیص سمی بودن یا نبودن قارچ هاست؟ نیز عنوان کرد: روش‌ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

 

آیا روش های مختلف پخت پز باعث از بین رفتن سم موجود در قارچ های سمی می‌شود؟ دکتر صادقی گفت: برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمی باشد.

 

کارشناس نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی علایم مسمومیت با قارچ های سمی را نیز برشمرد و اضافه کرد: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها منتقل کنید.

 

وی افزود: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند. انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

 

دکتر صادقی تاکید کرد: از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های فله ای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری کنید. برای حفظ سلامت خود و خانواده تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز می باشند، خریداری و مصرف نمایید.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 52954
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید