parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/04/28 - 03:04
  • - تعداد بازدید: 33
  • - زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /Z8C9

آخرین خبرها از راه‌اندازی کلینیک درمان سرطان و مرکز ناباروری در استان

در نشست نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، خبرهای خوشی در حوزه بهداشت و درمان استان مطرح شد، خبرهایی که تحقق آنها را می‌توان گامی برای ارتقا حوزه بهداشت و درمان استان دانست.

به گزارش وب‌دا؛ دکتر سیدمحمد پاکمهر در این نشست به موضوعات مختلفی از جمله آخرین اقدامات برای راه اندازی کلینیک تشخیص و درمان سرطان در استان، راه اندازی مرکز درمان ناباروری و همچنین به بخشی از اقدامات و تلاش ها برای افزایش پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و رشته های پیراپزشکی اشاره کرد.





نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به تلاش ها برای راه اندازی کلینیک تشخیص و درمان سرطان، سرطان پستان را از شایع ترین سرطان ها در جامعه بانوان دانست و افزود: حدود نیمی از جامعه را بانوان تشکیل می دهند و تاکنون، سن ۵۰ تا ۶۰ سال، سن شایع دوره شیوع سرطان پستان بوده اما امروزه تعداد زیادی بین سن ۳۰ تا ۴۰ سال به این سرطان مبتلا می شوند.





به گفته دکتر پاکمهر، باید در استان تلاش کنیم بستر تشخیص زودهنگام و غربالگری این بیماری را فراهم کنیم تا با درمان به موقع، رنگ زندگی و چراغ زندگی را بیمه کنیم. 

وی با بیان اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۱ برای ۱۱ استان کشور از جمله خراسان شمالی، راه اندازی چنین مرکزی پیش بینی شده است، ابراز کرد: قطعا جهاد دانشگاهی به تنهایی نمی تواند این مرکز را دایر کند و همکاری و همراهی دانشگاه علوم پزشکی مکمل و شرط انجام موفق این کار است. 





وی ادامه داد: این موضوع با استقبال خوب رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همراه بود و در نشستی که با رئیس جهاد دانشگاهی داشتیم و انشالله با نشست آتی در حوزه معاونت سیاسی و امنیتی استانداری، بتوانیم این مهم را پیگیری کنیم.





دکتر پاکمهر با بیان اینکه با پیگیری انجام شده، برای راه اندازی این کلینیک، ۱۰ میلیارد تومان در سفر رئیس جمهوری و ۸ میلیارد تومان هم در قانون بودجه ۱۴۰۱ و در مجموع ۱۸ میلیارد تومان پیش بینی شده است، تصریح کرد: زیرساخت در جهاد دانشگاهی و نیروی تخصصی و فنی هم در دانشگاه علوم پزشکی فراهم است و می توانیم با انسجام و وحدت، خدمت رسانی به جامعه داشته باشیم.





نماینده مردم ۵ شهرستان استان در مجلس، همچنین پیگیری در خصوص راه اندازی مرکز درمان ناباروری در استان را ضروری دانست و تصریح کرد: به ازای هر ۵ ازدواج و زوج، یک زوج به لحاظ فرزند آوری دچار چالش هستند و با جمعیت حدود یک میلیونی استان، داشتن چنین مرکزی جزو ضروریات است.





دکتر پاکمهر البته از تلاش ها برای راه اندازی این مرکز در استان طی سال ۱۴۰۰ نیز سخن گفت که متاسفانه این مهم فراهم نشد و ادامه داد: تلاش خواهیم کرد این مرکز که خواسته به حق زوج های نابارور استان است طی امسال راه اندازی شود تا برای درمان نیاز به مراجعه به خارج استان نباشد.





وی به بخشی از اقدامات انجام شده در این خصوص نیز اشاره کرد و افزود: تامین اعتبار برای خرید ۱۰ میلیارد تومان تجهیزات فراهم شده است و در تماسی که با معاونت درمان وزارت بهداشت گرفته شد، بنا شد تجهیزات جنرال را هیئت امن ارزی تحویل دهد و تجهیزات تخصصی از محل ۱۰ میلیارد تومان اعتبار وزارت بهداشت تامین شود و با انجام پیگیری های لازم، این امر محقق خواهد شد.





وی البته تامین نیروی تخصصی در این رابطه در استان را نیز جزو دغدغه ها دانست و ادامه داد: امیدواریم بتوانیم این نقیصه را در استان برطرف کنیم و در آینده نزدیک با خرید تجهیزات جنرال و تخصصی و تامین نیروی تخصصی بتوانیم کلینیک ناباروری را راه اندازی کنیم و با انگیزه و نشاطی که در تیم دکتر پورنقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و همکارانشان می بینیم، امیدواریم در آینده نزدیک این کلینیک راه اندازی شود.





نماینده مردم ۵ شهرستان استان در مجلس، گریزی هم به بحث بالابردن ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی و دندانپزشکی در استان اشاره کرد و افزود: در شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی از طریق کنکور و افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت پذیرش در رشته دندانپزشکی از طریق کنکور تصویب شد و باید به دنبال سهم استان که جزو استان های محروم و کم برخوردار به ویژه در حوزه پزشک عمومی و دندانپزشک و ... و متخصص و فوق تخثص است، باشیم.





به گفته دکتر پاکمهر بسیاری ار بیمارستان ها و مراکز جامع سلامت شهری و روستایی با کمبود پزشک و متخصص مواجه هستند و از هم اکنون باید برای پاسخ به نیاز این مراکز درمانی پایه گذاری کنیم و سهم استان را از محل افزایش پذیرش در رشته پزشکی و دندانپزشکی در استان جذب کنیم.





آن طور که وی به آن اشاره کرد، در دانشگاه آزاد استان باید رشته پزشکی، دندانپزشکی، دامپرشکی و در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های پیراپزشکی ظرفیت پذیرش دانشجو ایجاد کنیم.





وی ادامه داد: در این خصوص نشستی با رئیس دانشگاه آزاد کشور و وزیر بهداشت و برخی معاونت های این وزارتخانه داشتیم و امیدواریم در آینده نزدیک موافقت اخذ رشته هایی از جمله پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و ... را فراهم کنیم و برای این موضوع زیرساخت هایی لازم است که دانشگاه آزاد می بایست فراهم کند و برخی از آن ها را هم دانشگاه علوم پزشکی بتواند در اختیارشان قرار دهد و زمینه تربیت نیروی انسانی فراهم شود و هرچند کار پیچیده و سختی است، اما با پیگیری و تلاش این میسر خواهد بود‌.





وی همچنین با اشاره به آغاز موج جدید کرونا در سطح کشور، از آن به عنوان فصل از خود گذشتگی و ایثار کادر درمان و بهداشت نام برد‌ و ادامه داد: همه در این خصوص باید به دانشگاه های علوم پزشکی کشور و خصوصا خراسان شمالی کمک کنیم تا در این آزمون همچون پیک های گذشته بتوانند موفق عمل کنند و مبارزه جدی برای مهار کرونا داشته باشند.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 11009
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید