parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/10/13 - 06:52
  • - تعداد بازدید: 26
  • - زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZST9

آمادگی دانشگاه علوم پزشکی برای مقابله با پیک هشتم کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی با بیان اینکه وضعیت شیوع سویه جدید کرونا در 4 هفته آتی مشخص می‌شود و تمام مدیران باید نسبت به مواجه با آن دغدغه‌‌مند باشند، از آمادگی ارائه خدمات درمانی برای افزایش احتمالی موارد کووید 19 در بیمارستان‌های استان خبر داد.

به گزارش وب‌دا، دکتر سید جواد پورنقی در کمیته دانشگاهی کووید 19 که سه‌شنبه 13 دی‌ماه 1401 با حضور معاونان ستادی، روسای بیمارستان‌ها و روسای مراکز بهداشت شهرستان‌ها برگزار شد، با بیان این‌که دو عامل واکسیناسیون و ایمنی جامعه در پیک هفتم کرونا منجر به کاهش شیوع امیکرون در کشور نسبت به جهان بود، ادامه  داد: سبد واکسیناسیون کرونا در استان تکمیل است و امید داریم با تزریق دوزهای یادآور کرونا و افزایش ایمنی جامعه در پیک هشتم نیز این شرایط را حفظ کنیم.



 



وی با تأکید بر اینکه باید تمام زیرساخت‌ها برای مواجه با شیوع پیک جدید آماده باشد، ادامه داد: ظرفیت‌های اجتماعی ازجمله مواردی است که می‌توان همچون گذشته از آن‌ها استفاده  کرد و باید با جلب رضایت نیروهای مردمی و بسیج از حمایت‌های آن‌ها  برخوردار شد.



 



وی به تقویت نظام شبکه نیز اشاره و اضافه کرد: در برنامه‌های تقویت نظام شبکه نیز باید ابتدا تقویت زیرساخت‌ها مبنای کار قرار گیرد.



 



وی به اهمیت جذب اعتبارات مصوب سفر ریاست‌جمهوری به استان نیز اشاره و عنوان کرد: باید اعتبارات جذب و مصوبات اجرایی شود و این مهم با پیگیری مستمر مدیران محقق می‌شود.



 



وی افزود: 800 میلیارد تومان بودجه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از مصوبات سفر ریاست‌جمهور به استان است که تاکنون 103 میلیارد آن جذب شده است و تحقق کامل آن نیازمند مطالبه گری مدیران است.



 



مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست تخصصی، با بیان این‌که 2 سوش جدید از زیر سوش های امیکرون در ایران مشاهده شده است، گفت: باید با آمادگی کامل با شیوع جدید مقابله کرد.



 



دکتر «فلوریا انفرادی» با بیان این‌که گذشت 6 ماه از آخرین تزریق واکسن کرونا و یا ابتلای به این بیماری موجب کاهش ایمنی فرد می‌شود، افزود: دوسوم جمعیت بالای 18 سال نوبت اول و دوم واکسن کرونا و تنها یک‌سوم آن دوزهای یادآور را دریافت کرده‌اند و این بیانگر افت ایمنی افراد در جامعه نسبت به این بیماری است.



 



وی با یادآوری هوشمند بودن ویروس کرونا، اضافه کرد: سوش جدید مانند اومیکرون، بخش فوقانی دستگاه تنفس افراد را درگیر می‌کند و از این نظر همانند اومیکرون است.



 



وی با بیان این‌که رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کاهش یافته است، گفت: آمار منتشرشده از سوی وزارت بهداشت نشان‌دهنده افزایش مبتلایان به کرونا و بستری‌ها در استان‌های مختلف است.



 



وی با اشاره به این‌که هنوز نمی‌توان پیش‌بینی‌های درستی درباره سوش جدید ارائه کرد: اعلام کرد: به نظر می‌رسد اما این سوش دارای خاصیت واگیری بالا و همچنین ایمنی گریز باشد.



 



وی با تأکید بر این‌که تکمیل واکسیناسیون از شدت ابتلا به بیماری و مرگ‌ومیرهای ناشی از کرونا جلوگیری می‌کند: افرادی که 6 ماه از آخرین واکسن دریافتی آن‌ها می‌گذرد نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند و تا 2 هفته پس از تزریق نیز دستورالعمل‌های بهداشتی را به‌خوبی رعایت کنند.



 



وی با بیان این‌که تمام مراکز بهداشتی در شهرستان‌ها شامل مراکز بهداشت و خانه بهداشت‌ها علاوه بر مراکز تجمیعی واکسیناسیون آماده ارائه خدمت به مردم هستند، اعلام کرد: 40 درصد مبتلایان به کرونا یا علائمی ندارند و یا دارای علائم خفیف و این افراد عامل انتشار ویروس در جامعه هستند، بنابراین باید شهروندان سریع‌تر نسبت به تزریق دوزهای یادآور اقدام کنند.



 



وی آماری نیز از آخرین وضعیت واکسیناسیون در استان ارائه و اعلام کرد: در جمعیت هدف بالای 18 سال، 95.5 درصد دوز اول، 88 درصد دوز دوم، 60 درصد دوز سوم و فقط 13 درصد دوز چهارم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.



 



وی تأکید کرد: طی ایام 3 روز اخیر آمار مراجعه مردم به مراکز واکسیناسیون افزایش داشته است.



 



مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی نیز با تأکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی یکپارچه در خصوص بیماری کرونا در استان، گفت: نگاه به مدیریت کرونا باید نگرش پدافندی باشد و از ساده‌انگاری در خصوص سوش جدید پرهیز شود.



مهندس مجید پورخیاط بر رفع چالش‌های درون‌سازمانی و کنترل همه‌جانبه بیماری تأکید کرد.



 



معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیز آخرین وضعیت آمادگی بیمارستان‌ها و تجهیزات درمانی و پزشکی استان را اعلام و یادآوری کرد: با این‌که پیش‌بینی‌ها افزایش بیماران سرپایی کروناست اما، مدیریت رسیدگی به بیماران به‌طورجدی و مستمر رصد و بررسی می‌شود.



 



دکتر علی عفتی‌زاده از روسای تمام بیمارستان‌های استان خواست تا جلسات روزانه و هفتگی مرتبط با بیماری کرونا را برگزار و نتایج را به معاونت درمان ارسال کنند.



 



بنابراین گزارش، در جلسه 5 ساعته کمیته دانشگاهی کووید 19 که با هدف ایجاد آمادگی و بسترسازی برای مقابله با بیماری کرونا برگزار شد، مشکلات مورد بررسی و تبادل‌نظر قرار گرفت، همچنین روسای بیمارستان‌ها و روسای مراکز بهداشت‌های شهرستان ظرفیت‌ها، کمبودها و مشکلات را بیان کردند، نماینده معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی نیز برخی چالش‌ها را برشمرد و راه‌کارهایی را ارائه کرد.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 11450
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید