ارتقاء فرهنگ سلامت و کنترل آسیبهای اجتماعی نیازمند مشارکت همگانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه کنترل آسیبهای اجتماعی نیازمند مشارکت همگانی است، بر نقش مهم آموزش در ارتقاء فرهنگ سلامت عمومی تأکید و اظهار کرد: ارائه آموزشهای مستمر لازمه رشد و ارتقاء فرهنگ سلامت در جامعه است.
به گزارش پایگاه خبری وبدا، دکتر سید جواد پورنقی روز یکشنبه 6 آذرماه 1401 در سومین کارگروه آسیبهای اجتماعی دانشگاه با بیان اینکه برای استمرار در آموزش و دانشافزایی همگانی باید همگرایی بین بخشی وجود داشته باشد، افزود: رسانهها ظرفیتی اثرگذار در آگاهی بخشی عمومی هستند و میتوان از آنها بهعنوان ابزاری توانمند برای رشد فرهنگ سلامت عمومی بهره برد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه مدیریت و کنترل آسیبهای اجتماعی نیازمند مشارکت همگانی است، ادامه داد: از طرفی باید اثرگذاری اقدامات پیشگیرانه بهطور مستمر مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود 12 هزار سفیر سلامت در استان، عنوان کرد: سفیران سلامت نیز ظرفیت بسیار بزرگی برای ارتقاء و رشد سلامت روان در جامعه هستند و میتوانند با نیازسنجی سلامت و شناسایی عوامل مؤثر بر سلامت روان به رشد و توسعه سواد سلامت همگانی کمک کنند.
دکتر پور نقی از ضرورت بازرسی و نظارت در حوزه کنترل آسیبهای اجتماعی سخن گفت و اضافه کرد: نظارت، خالق سلامت است و بیتوجهی به آن موجب عدم انجام وظایف محوله در تمام سطوح و رخداد اعمال خلاف قانون میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این جلسه با تأکید بر اهمیت پیشگیری، افزود: آموزش گروههای هدف برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بسیار مهم و ضروری است.
دکتر محمدرضا اکبری بابیان اینکه آمار و برخورداری از دادههای آماری در این حوزه به اخذ تصمیمات درست کمک میکند، ادامه داد: تصمیمگیری بهموقع، تسریع در اجرای برنامه عملیاتی و انجام مداخلات به هنگام و مناسب با ارتقاء بخش آمار محقق میشود.
وی با بیان اینکه شناسایی آسیبها و راههای پیشگیری از آنها بسیار ضروری است، عنوان کرد: گام نخست برای پیشگیری، آموزش، اطلاعرسانی و آگاهی بخشی است.
وی برگزاری کمیتههای فصلی مرتبط با آسیبهای اجتماعی را خواستار شد و گفت: اجرای فصلی برنامههای مرتبط موجب انجام مداخلات بهموقع میشود.بنابراین گزارش در سومین کارگروه آسیبهای اجتماعی با محوریت خودکشی، ضمن ارائه گزارش وضعیت موجود در استان، چالشها و راهکارها بررسی شد.