parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/01 - 09:45
  • - تعداد بازدید: 109
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z3q3

افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و مادران باردار واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌ها در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به تفاوت سرماخوردگی و آنفلوآنزا عنوان کرد: آنفلوآنزا بیماری شدیدتری نسبت به سرماخوردگی است و با تب بالا، در عضلانی و سردرد خود را نشان می دهد.

دکتر فلوریا انفرادی روز دوشنبه دوم مهرماه 1403 در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه در آنفلوآنزا، فرد مبتلا شروع بیماری را عنوان می کند و این تفاوت و مشخصه اصلی با سرماخوردگی ساده است که به  تدریج شروع می شود، افزود: این بیماری در افراد مبتلا 3 تا 5 روز طول می کشد و درمان اصلی آن استراحت و مصرف مایعات  است.

وی به مصرف سوپ ها و مایعات فراوان در زمان ابتلا به آنفلوآنزا تاکید و بیان کرد: نکته مهم در این دوران عدم مصرف آنتی بیوتیک ها و تزریق کرتون است که می تواند این بیماری را تشدید کند

وی با بیان اینکه آنفلوآنزا واکسن دارد و هر سال می توان آن را بر اساس سوش جدید تهیه و تزریق کرد، ادامه داد: واکسن آنفلوآنزا را باید در شروع فصل سرما اواسط شهریور تا مهر و یا حتی آبان تزریق کرد.

دکتر انفرادی در پاسخ به این سوال که آیا همه افراد باید ا ین واکسن را تزریق کنند؟ نیز گفت: همه افراد بالای 6 ماه می توانند این واکسن را تزریق کنند اما اولویت با افراد خاص است، مانند افراد دارای بیماری های زمینه ای دیابت نوع یک و دو، مادران باردار، کودکان زیر 8 سال، افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و درگیر فرایند شیمی درمانی و همچنین افراد بالای 65 سال است.

وی با یادآوری اینکه این واکسن اکنون در داروخانه ها توزیع شده و موجود است، خاطرنشان کرد: بیماران قلبی، کلیوی و افرادی که از آسپرین استفاده می کنند به ویژه گروه سنی زیر 18 سال که حتما باید این واکسن را تزریق کنند تا از نوع شدید این بیماری مصون بمانند.

مدیر گروه بیماری ها در معاونت بهداشتی با بیان اینکه در افرادی که سال های قبل سابقه بیماری شدید بیماری را داشته اند یک دوز واکسن توصیه می شود، افزود: کودکان بالای 6 ماه اگر سابقه واکسیناسیون نداشته باشند دو دوز واکسن را به فاصله یک ماه باید تزریق کنند.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می شود حتما بروشور داخل جعبه واکسن مطالعه وطبق دستور آن نصف یا یک دوز کامل تزریق شود، واکسن باید در یخچال در درمانی 2 تا 8 درجه نگهداری و از یخزدگی آن خودداری شود.

وی افزود: واکسن آنفلوآنزا می تواند 40 تا 60 درصد نسبت به بیماری مصونیت ایجاد و از بستری شدن در بیمارستان و ابتلا به بیماری با شدت بالا جلوگیری کنند، همچنین تزریق آن در کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار مفید است.

وی تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل سرد را مورد تاکید قرار و ادامه داد: با تغذیه سالم و مصرف میوه های فصل می تواند بدن را نسبت به بیماری های عفونی و تنفسی ایمن و تقویت کرد.

دکتر انفرادی نقش ویتامین A را در سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد ریه های مفید ذکر و بیان کرد: میوه های نارنجی مانند کدو و هویج سرشار از ویتامین A هستند.

خواب منظم، دوری از استرس، فعالیت بدنی کافی و خودمراقبتی از دیگر توصیه های این مسئول است، وی همچنین شستن مرتب دست ها و استفاده از ماسک در هنگام ابتلا به بیماری های تنفسی و ویروسی را مورد تاکید و یادآوری قرار داد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 49137
کلمات کلیدی
محبوبه عبدی
خبرنگار

محبوبه عبدی

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید