افزایش چند برابری تجهیزات غذا و دارو با اقدام جهادی
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی طی 16 ماه اخیر با عملکردی مناسب توانسته بسیاری از تجهیزات و امکانات مورد نیاز را تهیه کرده و در اختیار مردم قرار دهد که این امر سبب بهبود ارائه خدمات شده است.
به گزارش وبدا، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی همواره جزو اصلیترین شاخصهای کیفیت زندگی در هر کشور است، موضوعی که طبق آمار رسمی و بینالمللی، پیش از انقلاب اسلامی جزو واجبهای فراموششده بود اما اینک و پس از گذشت 44 سال از انقلاب سال 57، نه تنها شاهد رشد چشمگیری در این حوزه بودهایم، بلکه در بسیاری از آمار و ارقام، نسبت به میانگین جهانی در وضعیت مطلوبتری قرار داریم.
این گسترش امکانات و خدمات تا حد قابل قبولی منجر به توزیع عادلانه خدمات بهداشتی و درمانی شده است به طوری که اکنون در خراسان شمالی نیز خدمات متعددی ارائه می شود که شاید نام بردن از تک تک آن ها از حوصله ها خارج باشد.
خدمات غذایی و دارویی که زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی است نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد؛ سلامت داروها و مواد مصرفی خانوارهای ایرانی میتواند مستقیما بر سلامت جامعه و کشور اثر بگذارد.
از این رو در ادامه گزارش مروری بر عملکرد معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی را میخوانیم.
این معاونت طی 16 ماه اخیر عملکردی متفاوت نسبت به قبل را پشت سر گذاشته است؛ عملکردی که نشان میدهد روند تصاعدی و رو به رشد معاونت غذا و دارو دانشگاه ادامه دارد.
یکی از مشکلاتی که تا چند مدت قبل مردم با آن مواجه بودند، تعداد پایین داروخانه بود؛ خراسان شمالی در ابتدای دولت سیزدهم 75 داروخانه داشت اما با اقدامی جهادی این عدد اکنون به بیش از 100 مورد رسیده است.
اجرای طرح دارویار از دیگر اقدامات شاخص این مدت محسوب میشود، نسخهپیچی الکترونیکی طی این مدت به بیش از 80 درصد رسیده و بسیاری از مشکلات و سو استفادهها را کاهش داده است، در کنار این موارد، افزایش پاسخگویی در قالب سامانه 190 و رسیدگی به شکایات دارویی در سال 1401 را نیز باید در نظر گرفت.
تأمین تجهیزات پزشکی همواره یکی از دغدغههای مردم و مسئولان بود، با اینکه کشور درشرایط پیچیده تحریم قرار داشت، اما فعالیت نه تنها متوقف نشد بلکه صعود چشمگیری در این حوزه شاهد بودیم.
تامین یک دستگاه اکسیژن ساز سانترال بیمارستانی، تامین و راه اندازی مخازن اکسیژن مایع(کرایوژنیک)، تجهیز بخش درمان ناباروری مرکز استان، تامین 6 عدد ساکشن پرتابل، تامین 2 عدد ونتیلاتور ثابت اطفال و بزرگسال، تامین 3 دستگاه الکترو شوک، تامین یک دستگاه رادیولوژی پرتابل و تامین یک دستگاه سونوگرافی مبله از جمله مواردی است که تنهاطی 16 ماه اخیر به امکانات استان افزوده شده است.
همچنین می توان به مواردی دیگری مانند تهیه 7 دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی، 3 دستگاه اکسیژن ساز مرکزی بیمارستانی، یک دستگاه سی تی اسکن هیتاچی 16 اسلایس، و یک دستگاه میکروسکوپ جراحی چشم پیشرفته اشاره کرد.
حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در راستای مساعدت و تخفیف دارویی به میزان 2206 نفر و اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال، خرید و دریافت دستگاه GCmass جهت آنالیز سموم و کشف تقلبات، عقد قرارداد دستگاه شتابدهنده خطی پیشرفته، توانمند سازی کارشناسان در خصوص آزمونهای پیشرفته آنالیز سموم و کشف تقلبات برای اولین بار در استان، انعقاد تفاهم نامه تامین اعتبار فاز دوم پروژه ی انبار دارویی استراتژیک با سازمان غذا و دارو از دیگر اقدامات شاخص معاونت غذا و دارو طی 16 ماه اخیر بوده است.