بهبود سلامتی با مصرف نان کامل
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه مصرف نان کامل موجب بهبود سلامتی می شود، گفت: دانه گندم سه بخش اصلی شامل جوانه، سبوس و اندوسپرم تشکیل شده که جوانه گندم حاوی چربی و اندکی پروتئین، سبوس حاوی فیبر و آندوسپرم حاوی نشاسته و مقادیری پروتئین است.
نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه آرد کامل حاوی فیبر، مواد معدنی و ویتامینهای گروه ب است، افزود:پوسته و لایههای گندم حاوی فیبر، مواد آنتیاکسیدان و مواد مغذی مهمی چون روی، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامینهای گروه ب هستند. وی فیبر بالا را از مزایای آرد کامل برشمرد و گفت: آرد کامل حاوی پوسته و لایههای خارجی دانه گندم است که شامل فیبر، مواد مغذی و مواد ضداکسیدان است.
مصرف نان حاوی آرد کامل ضمن کمک به تامین نیاز روزانه افراد به فیبر باعث بهبود خونرسانی، کنترل قند خون و حفظ سلامت دستگاه گوارش میشود. علیزاده با بیان اینکه نان کامل از جذب کلسترول بد، افزایش تریگلیسیرید، نوسانات فشارخون، سکته قلبی و مرگومیرها به علت ناراحتیهای قلبی جلوگیری می کند و همچنین به کاهش وزن و رسیدن به تناسباندام کمک می کند.
وی ادامه داد: نانهای سبوسدار با تخمیر کامل شمارا از بیماریهای لثه و ناراحتیهای استخوانی و مفصلی نیز به دور میدارند. طی تحقیقی مشخصشده کسانی که خود را موظف به مصرف غلات کامل میکنند، کمتر نیاز برای مراجعه به دندانپزشک دارند. البته کمتر با دردها و تورمهای مفصلی و استخوانی نیز درگیر میشوند
نظر دهید