parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/09 - 13:37
  • - تعداد بازدید: 116
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z8t3

تامین سلامت جسمی و روانشناختی با توانمندسازی سالمندان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه 10.7 درصد از کل جمعیت مناطق تحت پوشش دانشگاه سالمندان هستند، افزود: توانمند سازی سالمندان عاملی مهم برای تامین سلامت جسمی و روانشناختی آن هاست.

دکتر محمدرضا اکبری روز سه‌شنبه 10مهرماه 1403 در گفتگو با وبدا با بیان اینکه سالمندی یک فرایند زیستی اجتناب ناپذیر است که طی آن افراد دچار کاهشی در ظرفیت های درونی بدن و در نتیجه آن افت عملکرد سیستم ها و ارگان های بدن می شوند، این افت عملکرد ممکن است در گروهی از سالمندان منجر به ناتوانی آنان شود، عنوان کرد: توانمندسازی در سالمندان شامل ایجاد شرایطی است که سالمندان در آن قادر به دستیابی به سطوح بالای سلامت جسمی و روانشناختی، مشارکت فعال در جامعه، حفظ استقلال و خودکفایی باشند.

وی ادامه داد: توانمندسازی سالمندان شامل ارائه خدمات سلامتی، حمایتی، آموزش و اطلاع‌رسانی مناسب، ایجاد فرصت‌های اشتغال و فعالیت‌های اجتماعی، تسهیل دسترسی به محیط‌های سالم و سازگار با نیازها و تضمین حقوق و مشارکت سالمندان در اجتماع است.

دکتر اکبری بیان کرد: این رویکرد باعث ایجاد زندگی مستقل، ارتقاء رضایتمندی افراد سالمند و کاهش بار وابستگی آنان به دیگران می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از جنبه های حیاتی توانمند سازی سالمندان، اطمینان حاصل کردن از دسترسی آنان به خدمات بهداشتی کافی است، تصریح کرد: با فراهم کردن خدمات بهداشتی قابل دسترس و با کیفیت بالا می توانیم از طریق فعالیت های پیشگیرانه شامل آموزش های شیوه ی زندگی سالم و تشخیص به هنگام و درمان مشکلات سلامتی سالمندان، زندگی فعال و سالمی را برای آنان فراهم کنیم.

وی گفت: با سالمند شدن افراد، نیازهای بهداشتی آنها پیچیده تر می شود و نیز گروهی از آنان نیاز به مراقبت های تخصصی پیدا می کنند.

این مسئول توانمند سازی سالمندان، را تلاشی حیاتی دانست که نیازمند تلاش جمعی ما است. با قدردانی از آنان، مقابله با چالش های منحصر به فردشان و ترویج جامعه ای حمایت گر، میتوانیم جامعه ای را خلق کنیم که کرامت و استقلال شهروندان سالمند خود را حفظ می کنند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 49313
کلمات کلیدی
محبوبه عبدی
خبرنگار

محبوبه عبدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید