نظام سلامت در تعاملات بین المللی می تواند توسعه و تعمیق پیدا کند
معاون امور دانشگاههای اداره کل بین الملل وزارت بهداشت در هشتمین نشست شورای بین الملل کلان منطقه ۹ کشور که پنج شنبه دوم دی ماه امسال با حضور مدیران روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی این منطقه برگزار شد گفت: نظام سلامت در تعاملات بین المللی می تواند توسعه و تعمیق پیدا کند.
به گزارش پایگاه خبری وبدا؛ دکتر «امیر خانی» با بیان این که توسعه تعاملات بین المللی در بخش سلامت توسط دانشگاه ها، عملیاتی و کاربردی می شود، افزود: برنامه ها و سیاست گذاری های حوزه بین الملل وزات بهداشت نیز در جهت ایفای نقش مؤثر دانشگاه ها در تعاملات بین الملل است که منجر به شکل گیری طرح بین المللی سازی دانشگاه ها در این وزارت خانه شده است.
وی با اشاره به این که این اقدام موثر نیازمند تبیین و تشریح همه زوایای بین المللی سازی و داشتن برنامه های منسجم و دقیق است، اضافه کرد: محورهای برنامه بین المللی سازی ثابت است و حرکت در چارچوب مشخصی انجام می شود.
وی با تاکید بر این که بین الملی سازی دانشگاه ها مزایای فراوانی برای کشور دارد، ادامه داد: بهره گیری از جوانب فرهنگی و معرفی ظرفیت ها و فرصت های کشور و انقلاب از مزایا و محاسن بین المللی سازی است.
این مقام مسئول یادآوری کرد: بهبود روابط منطقه ای و توسعه دانشگاه ها از نظرعلمی، تحقیقاتی، ساختاری، ارتقای رتبه و رنکینگ دانشگاه ها برای درآمد زایی و کمک به درآمد دانشگاه ها بسیار مهم است.
دکترامیر خانی با اشاره به 5 حیطه بین المللی سازی قابل اجرا، برنامه اول را توسعه دیپلماسی سلامت و روابط دو جانبه با مراکز علمی و دانشگاهی اعلام و اضافه کرد: در این بخش برقراری ارتباط علمی با کشورهای هدف تعیین شده مد نظر است که برخی از دانشگاه ها نظام مند این ارتباط را آغاز کرده اند.
معاون امور دانشگاه های اداره کل بین المللی وزارت بهداشت در بخشی از سخنانش با بیان این که مانند گذشته خواهر خواندگی های دانشگاه ها و مراکز علمی وجود دارد، خاطرنشان کرد: دانشگاه های دارای مراکز تخصصی با طی مسیر توسعه، متناسب با مراکز و فعالیت های تخصصی خود با کشورهای هدف، به جهت ارتقاء بیشتر، تعامل داشته باشند.
وی با تاکید بر ضرورت انعقاد تفاهم نامه های همکاری به منظور تسهیل گری در ارتباطات آینده با دانشگاه ها و مراکز علمی خارجی، اعلام کرد: سامانه تفاهم نامه ها نیز به جهت بارگذاری تفاهم نامه های منعقد شده راه اندازی و در دسترس دانشگاه های علوم پزشکی قرار داده شده است.
وی به بین المللی سازی در حوزه آموزش نیز اشاره و اضافه کرد: بسیاری از کشورهای مجاور و همسایه علاقمند به همکاری در حوزه های آموزشی هستند و می توان با بهره گیری از آموزش های از راه دور به همکاری های مشترک در این زمینه دست یافت که این مهم نیز با کسب رتبه های آموزشی بین المللی محقق می شود.
وی افزود: جذب دانشجوی خارجی نیز با رتبه بندی و اعتبار بخشی به نظام آموزشی انجام می شود که این امر نیز از سوی وزارت خانه در حال پیگیری است.
وی در پیوستی دیگر از سخنان خود به سامانه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی مقیم در دیگر کشورها اشاره و تصریح کرد: تاکنون 2 هزار و 200 نخبه به کشور بازگشته و در دانشگاه های وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد به کار گرفته شده اند.
وی همچین خاطرنشان کرد: بین المللی سازی در حوزه تحقیقات و فناوری نیز دارای اهمیت ویژه ای است و دانشگاه ها می توانند در طرح های تحقیقاتی مشترک بین المللی حضور پیدا کنند .
سرپرست روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست گزارشی از اقدات انجام شده درخصوص توسعه امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی استان را ارائه و به تمرکززدایی از امور بین الملل در منطقه تاکید کرد.
مهندس «پورخیاط» با تاکید بر آمادگی دانشگاه علوم پزشکی استان جهت همکاری با دیگر دانشگاه های کلان منطقه به منظور تحقق برنامه های توسعه بین الملل، گفت: در بخش های پذیرش دانشجویان خارجی، انجام امور پژوهشی در حوزه بین الملل و اقدامات مرتبط، آماده همکاری با دانشگاه های منطقه هستیم.
وی همجواری خراسان شمالی با ترکمنستان را ظرفیت بالقوه و ارزشمند استان ذکر و اضافه کرد: دارای مشترکات و تعلقات فرهنگی بسیاری با ترکمنستان هستیم و برقراری پروازهای مستقیم از استان به این کشور به بهرمندی از توانمندی ها و ظرفیت های موجود کمک می کند.
وی توجه به توریسم درمانی به عنوان ابزار تولید ثروت را نیز مد نظر قرار داد.
برگزاری دوره های آموزشی روابط بین الملل در حوزه سلامت، اختصاص ردیف اعتباری به فعالیت های بین المللی، اختصاص پست و چارت سازمانی و تربیت نیروهای متخصص در امور بین الملل از پیشنهادات مطرح شده توسط مهندس پورخیاط در این نشست بود.