شعار سازمان جهانی بهداشت در سال2015 (سال1394)
ایمنی موادغذایی(Food safety)
برآورد می شود که غذای آلوده مسئول مرگ و میر بیش از دو میلیون انسان در هر سال باشد که سهم عمده ای از آن را کودکان شامل می شوند.
باکتریها، ویروسها، قارچها، انگلها و مواد شیمیایی میتوانند باعث آلودگی مواد غذایی شوند.
تغییر در فرایند تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی همراه با تغییرات آب و هوایی، بروز بیماری های نوپدید ومقاومت دارویی به میکرو ارگانیسم ها و در نهایت سهولت حمل و نقل کالا و سفر باعث افزایش خطر بیماری های منتقله بوسیله غذا میشود.
برای کنترل این بیماری ها چند راهکار ساده زیر را مد نظر قرار دهید:
- مواد غذایی را در جای تمیز نگهداری کنید. Keep clean))
- مواد غذایی خام و پخته شده را جدا از هم نگهداری کنید. (Separate raw and cooked food)
- مواد غذایی را بطور کامل بپزید. (Cook food thoroughly)
- مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید. (Keep food at safe temperatures)
- از آب و مواد خام سالم استفاده کنید. (Use safe water and raw materials)
-
- http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2015/event/en/